هشت هزار تایی ها

هشت هزار تایی ها

هشت هزار تایی ها

هشت هزار تایی ها

گلوسیت

گلوسیت

گلوسیت ,گلوسیتول چیست,گلوسیت زبان,گلوسیت زبان چیست,گلوسیت تورم زبان,گلوسیت میانی زبان,گلوسیت میانی,گلوسیت مهاجر,گلوسیت یا ورم زبان,گلوسیت ها,گلوسیت زبان

گلوسیت , گلوسیت زبان , گلوسیت زبان چیست , گلوسیت تورم زبان

توضیحاتی در مورد گلوسیت

التهاب زبان یا گلوسیت گاهی به علت خشکی دهان، هنگامی که غدد تولید کننده بزاق از بین بروند (سندروم شوگرن) ایجاد می شود. سخت صحبت کردن، جویدن و بلعیدن از عوارض التهاب زبان می باشد. برای پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان از مصرف شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشی)، آجیل های شور و یا چیپس سیب زمینی باید خودداری کنید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد گلوسیت صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گلوسیت چیست

زبان‌آماس (التهاب زبان) یا گلوسیت عبارت است از التهاب حاد یا مزمن زبان در اثر دلایل گوناگون که گاهی مسری است. این بیماری سرطانی نمی‌باشد. زبان متورم با رنگ قرمز روشن، زخم متورم با رنگ قرمز روشن، مویی‌شکل شدن زبان، گاهی همراه با سطحی سیاه و قرمز شدن نوک و گوشه‌های زبان از نشانه‌های این بیماری است.

علل گلوسیت

دلیل عفونی سوختگی آسیب ناشی از دندان‌های ناصاف، عدم تناسب دندان‌های مصنوعی، تنفس دهانی یا گازگرفتگی مکرر در حین تشنج سوء مصرف الکل، دخانیات، غذای گرم یا چاشنی سلامت نامناسب دندان آلرژی به خمیر دندان، دهان شور (به ویژه دهان‌شور حاوی پراکسید)، شیرینی، رنگ یا مواد مورد استفاده در کارهای دندان‌پزشکی کمبود ویتامین‌های ب در اثر پلاگر، کم‌خونی کمبود ویتامین ب۱۲ یا کم‌خونی کمبود آهن واکنش‌های مضر نسبت به داروها

عوامل تشدید کننده گلوسیت

ο سیگار کشیدن باعث تشدید بیماری التهاب زبان (گلوسیت) می شود. ο بیماری التهاب زبان در مواجهه‌ شیمیایی‌ یا محیطی‌ با مواد شیمیایی‌ تحریک‌کننده‌ یا خورنده بدتر خواهد شد. ο الکلیسم‌ و تغذیه‌ نامناسب‌ به‌ ویژه‌ کمبود ویتامین‌ها سبب تشدید بیماری التهاب زبان می شود. ο اضطراب‌ یا افسردگی‌ باعث بدتر شدن التهاب زبان می شود. ο از عوامل موثر در تشدید التهاب زبان بیماری دیابت‌ شیرین‌ است.

گلوسیت یا التهاب زبان

شایع ترین بیماری زبان التهاب زبان یا گلوسیت‌ (Glossitis)، عبارت‌ است‌ از التهاب‌ حاد یا مزمن‌ زبان‌ در اثر دلایل گوناگون که گاهی‌ مسری‌ است‌. التهاب زبان یک بیماری سرطانی‌ نمی‌باشد. زبان‌ متورم‌ با رنگ‌ قرمز روشن‌، زخم‌ متورم‌ با رنگ‌ قرمز روشن‌، مویی‌شکل‌ شدن‌ زبان‌، گاهی‌ همراه‌ با سطحی‌ سیاه‌ و قرمز شدن‌ نوک‌ و گوشه‌های‌ زبان‌ از نشانه های بیماری التهاب زبان می باشد.

نشانه های گلوسیت

♦ سخت جویدن و بلعیدن غذا و حرف زدن از علائم التهاب زبان است. ♦ نشانه دیگر التهاب زبان نرمی سطح زبان، زخم و نازک شدن آن می باشد. ♦ تغییر رنگ زبان نیز از علایم التهاب زبان است، اگر رنگ زبان بی رنگ باشد، به علت کم خونی کشنده رخ داده است. اگر رنگ زبان قرمز پررنگ باشد، به علت کمبود ویتامین های گروه ب رخ داده است. ♦ ورم زبان، احساس سوزش در دهان و نوک زبان نیز از علائم بیماری التهاب زبان است. ♦ نشانه ی دیگر التهاب زبان احساس خشکی در دهان، کاهش بزاق و کاهش بهداشت دهان است. ♦علامت دیگر التهاب زبان افزایش تشنگی است. ♦ گلودرد و از دست دادن حس چشایی نیز از نشانه های التهاب زبان می باشد.

دلایل التهاب زبان

• از علل التهاب زبان آلرژی به خمیردندان، دهان شویه، خوشبوکننده دهان، رنگ آبنبات، پلاستیک دندان مصنوعی و یا نگهدارنده دندان مصنوعی و یا برخی از داروهای فشار خون می باشد. • التهاب زبان یا گلوسیت گاهی به علت خشکی دهان، هنگامی که غدد تولید کننده بزاق از بین بروند (سندروم شوگرن) ایجاد می شود. • عفونت به باکتری و یا ویروس (تبخال دهانی) نیز می تواند سبب بیماری التهاب زبان شود. • آسیب ناشی از سوختگی، لبه های ناهموار دندان ها و آسیب های دندان پزشکی و یا ضربه های دیگر نیز از علل دیگر التهاب زبان است. • التهاب زبان یا گلوسیت می تواند به دلیل کم شدن میزان آهن و یا برخی ویتامین های گروه B مثل کمبود ویتامین B12، B6 و B9 (فولات) ایجاد شود. • اضطراب و افسردگی هم از دیگر دلایل عارضه التهاب زبان می باشد. • بیماری های پوستی از قبیل: لیکن پلان دهانی، اریتما، آفت، پمفیگوس ولگاریس، سیفلیس و غیره نیز می تواند منجر به التهاب زبان شود. • بیماری التهاب زبان به وسیله محرک هایی نظیر: تنباکو، الکل، غذاهای داغ، ادویه جات و غیره ایجاد می شود. • عفونت قارچی دهان می تواند سبب التهاب زبان شود. • التهاب زبان گاهی به علت پروتز دندان که باعث فشار بر لثه ها می شود – استفاده بیش از حد از مسواک و یا نخ دندان ایجاد می شود. • مصرف زیاد نوشیدنی های اسیدی از دیگر علل ابتلا به بیماری التهاب زبان است.

تشخیص گلوسیت

◊ باید فرد توسط دندان پزشک معاینه شود. ◊ در التهاب زبان برجستگی های انگشت مانند در سطح زبان که به نام پاپیل (پرز) معروفند، ممکن است از بین رفته باشد. ◊ زبان متورم یا تکه های متورم در زبان در بیماری التهاب زبان دیده می شود. ◊ پزشک سوالاتی را در زمینه سابقه بیماری و روش زندگی از فرد خواهد پرسید تا علت التهاب زبان مشخص شود. ◊ در تشخیص عارضه التهاب زبان آزمایش خون برای رد بیماری های دیگر، ممکن است انجام شود.

درمان گلوسیت

¤ غذاهای‌ تحریک‌کننده‌ التهاب زبان می‌توانند شامل‌ شکلات‌، مرکبات‌، غذاهای‌ اسیدی‌ (سرکه‌ و ترشی‌جات‌)، آجیل‌ شور یا چیپس‌ سیب‌ زمینی‌ باشند که تا حد امکان از آن استفاده نشود. ¤ روزانه‌ 3 بار یا بیشتر دهان‌ خود را با محلول‌ نمک‌ (نصف‌ قاشق‌ چایخوری‌ در 250 سی‌سی‌ آب‌ معادل‌ یک‌ بطری‌ نوشابه‌) بشویید این راه برای درمان التهاب زبان بسیار موثر است. ¤ اگر التهاب‌ زبان‌، ناشی‌ از یک‌ دندان‌ یا دندان‌ مصنوعی‌ خراب‌ باشد، باید به دندانپزشک‌ مراجعه کنید. داروهای موثر در درمان التهاب زبان – برای‌ درد خفیف‌ بیماری التهاب زبان می‌توانید از داروهای‌ بدون‌ نیاز به‌ نسخه‌ مثل‌ دهان‌ شویه های‌ بی‌حس‌کننده‌ یا استامینوفن‌ استفاده‌ کنید. – ممکن‌ است‌ برای‌ عفونت‌ و درد التهاب زبان، آنتی‌بیوتیک‌ها یا بی‌حس‌کننده‌های‌ موضعی‌ تجویز گردند.

گلوسیت و مراجعه به پزشک

· عدم‌ بهبودی‌ علایم‌ التهاب زبان ظرف‌ 3 روز علی‌رغم‌ درمان · اگر درد بیماری التهاب زبان غیر قابل‌ تحمل‌ شود و با درمان‌ تسکین‌ نیابد. · اگر دچار تب شدید · ظهور بثور پوستی‌ در هنگام ابتلا به بیماری التهاب زبان · اگر در هنگام مبتلا شدن به عارضه التهاب زبان دچار کاهش وزن شدید · اگر در بیماری التهاب زبان، زبان‌ متورم‌ شود و مانع‌ بلع‌ گردد.

پیشگیری از گلوسیت

º رعایت بهداشت دهان عاملی در پیشگیری از التهاب زبان می باشد. º شرکت کردن در فعالیت های ورزشی º تغذیه سالم به پیشگیری از التهاب زبان کمک می کند º پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان با مرتب مسواک زدن و استفاده از نخ دندان º نوشیدن زیاد آب برای پیشگیری از بیماری التهاب زبان موثر است زیرا که باعث ترشح کافی بزاق می شود و به کاهش رشد باکتری کمک می کند. º برای پیشگیری از ابتلا به التهاب زبان از مصرف شکلات، مرکبات، غذاهای اسیدی (سرکه و ترشی)، آجیل های شور و یا چیپس سیب زمینی باید خودداری کنید. º برای جلوگیری از ابتلا به التهاب زبان، با آب نمک روزانه سه بار و یا بیشتر، دهانتان را بشویید.

عوامل ایجاد کننده گلوسیت

عوامل زیادی باعث التهاب زبان می‌شوند که عبارتند از: واکنش‌های آلرژیک: واکنش‌های آلرژیک به داروها، غذاها و دیگر مواد تحریک کننده باعث التهاب و قرمزی پاپیلا و بافت‌های عضلانی زبان می‌شود. مواد تحریک کننده شامل خمیر دندان و برخی از انواع داروهای فشار خون بالا است. بیماری‌ها: بیماری‌هایی که باعث اختلال در سیستم ایمنی می‌شوند نیز ممکن است پاپیلا و عضلات زبان را هدف قرار دهند. بیماری تبخال در کودکان (بیماری ای که باعث ایجاد تاول تب خالی و جوش در اطراف دهان می‌شود) نیز ممکن است باعث تورم و درد زبان شود. کمبود آهنگ در کودکان: کمبود آهن در خون باعث التهاب زبان می‌شود. آهن با کمک به ساخت سلول‌های قرمز خون در بدن کودک می‌تواند رشد سلول‌ها را منظم سازد. سلول‌های قرمز خون اکسیژن را به اندام‌، بافت‌ها و عضلات می‌برند. کمبود آهن در خون باعث می‌شود سطح میوگلوبین کاهش یابد. میوگلوبین پروتئینی در سلول‌های قرمز خون است که وجود آن برای سلامت عضلات، از جمله بافت‌های عضله زبان، ضروری است. خشکی دهان: خشکی دهان در اثر کمبود بزاق دهان ایجاد می‌شود، و کمبود بزاق نیز خود ناشی از اختلال در غدد بزاقی یا کم آبی بدن است. کودک به بزاق نیاز دارد تا زبانش مرطوب باشد. ترومای دهان: اگر تروما در اثر آسیب‌های وارد شده به دهان ایجاد شده باشد، بر روی زبان کودک نیز اثر می‌گذارد. سوختگی‌ها و بریدگی‌های روی زبان و گاهی استفاده از وسایل ارتودنسی مانند بریس‌ها نیز باعث التهاب زبان می‌شوند. عفونت‌های باکتریایی، ویروسی یا مخمرها (مانند تبخال دهان) عوامل هورمونی کمبود برخی از ویتامین‌ها

انواع گلوسیت

التهاب زبان انواع مختلفی دارد که عبارتند از: التهاب حاد: التهاب حاد زبان نوعی التهاب زبان است که به طور ناگهانی ظاهر شده و اغلب علائم شدیدی دارد. این نوع از التهاب زبان معمولا در واکنش به یک ماده آلرژی زا به وجود می‌آید. التهاب مزمن: التهاب مزمن زبان، التهابی است که به کرات رخ می‌دهد. این نوع التهاب ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری یا شرایط پزشکی دیگر باشد. التهاب ایدیوپاتیک: التهاب ایدیوپاتیک زبان، که به نام التهاب هانتر شناخته شده است بر عضلات زبان تاثیر می‌گذارد و در نتیجه تعداد قابل توجهی از پاپیلاها از بین می‌روند. علت التهاب ایدیوپاتیک زبان ناشناخته است. التهاب آتروفیک: التهاب آتروفیک زمانی ایجاد می‌شود که تعداد زیادی از پاپیلاها از بین بروند، و در نتیجه رنگ و بافت زبان تغییر کند. در این نوع التهاب معمولا رنگ زبان به قرمز تیره تغییر می‌کند.

نکاتی درباره گلوسیت

در اکثر موارد، التهاب زبان با دارو برطرف می‌شود. اگر کودک از غذاهایی که باعث التهاب زبان می‌شوند پرهیز کند، درمان موفقیت آمیز خواهد بود. رعایت بهداشت دهان نیز به کاهش مشکل یا جلوگیری از ایجاد مشکل کمک می‌کند. اگر پزشک برای کودک آنتی بیوتیک تجویز کرد، طبق دستور دارو را به کودک بدهید. با بهتر شدن کودک مصرف آنتی بیوتیک را قطع نکنید. کودک باید دوره درمان را کامل بگذراند. ممکن است والدین بخواهند در دوره بیماری از یک رژیم غذایی ملایم یا مایعات برای کودک استفاده کنند. غذاهای ملایم و آرامبخش شامل پوره سیب زمینی، نان نرم، سوپ خامه، تخم مرغ و سبزیجات خوب پخته شده است. از دادن غذاهای ادویه دار و داغ و مرکبات مانند آب پرتقال وآب لیمو به کودک خودداری کنند زیرا این غذاها باعث می‌شوند تورم زبان بیشتر شود. دهان کودک را با ترکیبی از نصف قاشق چایخوری جوش شیرین با یک فنجان آب گرم شستشو دهید. هر روز دندان‌های کودک را نخ دندان بکشید. از کودک بخواهید حداقل روزی دو مرتبه پس از وعده‌های غذایی و قبل از رفتن به رختخواب، دندان‌های خود را مسواک بزنند و همزمان زبانشان را نیز تمیز کنند. با جلوگیری از کم آبی بدن می‌توان برخی از ناراحتی‌های ناشی از التهاب زبان را برطرف کرد. برای افزایش آب بدن فقط کافی است مقدار مایعاتی که به کودک می‌دهید را بیشتر کنید. وجود آب کافی در بدن باعث تولید بزاق و در نتیجه بهداشت بهتر دهان می‌شود. خواص شفابخش و ضد التهابی آلوئه ورا باعث شده که این گیاه درمانی موثر برای مشکلات دهانی، از جمله التهاب زبان، باشد. اگر کودک علائم التهاب زبان را دارد، سرکه سیب درمان مناسبی برای او است. سرکه سیب باعث می‌شود PH دهان در حالت متعادل باقی بماند و با عفونت مبارزه می‌کند. طعم ترش و اسیدی سرکه سیب باعت احساس سوزش در دهان می‌شود، اما به زودی متوجه بهبود دهانتان خواهید شد.

گلوسیت و رعایت بهداشت

برای بهبود گلوسیت، رعایت بهداشت دهان خیلی مهم است. لذا دندان های خود را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار از نخ دندان استفاده کنید

هدف از درمان گلوسیت

هدف از درمان، کاهش ورم می باشد. درمان در افراد مختلف بر اساس علت آن می باشد. اگر ورم زبان بسیار شدید باشد، نیازمند بستری شدن در بیمارستان می باشد. – بهداشت خوب دهان یکی از موارد مهم در درمان می باشد. دندان های خود را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار از نخ دندان استفاده کنید. – اگر گلوسیت ناشی از عفونت باشد، داروهای آنتی بیوتیک، ضد قارچ ها و دیگر داروهای ضدمیکروبی ممکن است تجویز شوند. – برای درمان کم خونی و کمبودهای تغذیه ای باید رژیم غذایی تغییر کند و مکمل ها را مصرف کرد. – از محرک هایی نظیر غذاهای داغ و ادویه دار، الکل و تنباکو باید دوری کنید. – از محصولاتی که دارای دارچین و یا نعناع می باشند نیز باید خودداری کنید. – غرغره کردن با آب نمک، سه بار در روز

بیشتر بخوانید : سفیدی زبان ♥ سوختگی زبان ♥ التهاب زبان ♥ التهاب لثهالتهاب گلو

کپسول ژری لاکت

کپسول ژری لاکت

کپسول ژری لاکت ,کپسول ژری لاکت چیست,کپسول ژری لاکت,قرص ژری لاکت چیست,قرص ژری لاکت برای چیست,عوارض کپسول ژری لاکت,قیمت کپسول ژری لاکت

کپسول ژری لاکت

توضیحاتی در مورد کپسول ژری لاکت

پروبیوتیک ها باکتری هایی است که به حفظ تعادل طبیعی ارگانیسمها در روده کمک میکند. دستگاه گوارش نرمال انسان شامل 400 نوع باکتری پروبیوتیک است که باعث کاهش رشد باکتری های مضر و ترویج یک سیستم گوارشی سالم است. بزرگترین گروه از باکتری های پروبیوتیک در روده باکتری های اسید لاکتیک است، مخمر نیز یک ماده پروبیوتیک است. پروبیوتیک ها نیز به عنوان مکمل های غذایی در دسترس هستند. اکثر ما تا امروز نام پروبیوتیک به گوش‌مان خورده اما ممکن است در مورد خواص این گروه از باکتری‌ها کاملا مطلع نباشیم. خوراکی‌های غنی شده با این باکتری‌های مفید از جمله ماست، پنیر، نان و… را می‌توان در بیشتر سوپرمارکت‌ها پیدا کرد اما جدا از این خوراکی‌ها مکمل‌هایی نیز وجود دارند که همه پروبیوتیک‌های مورد نیاز شما را یکجا در یک کپسول فراهم آورده‌اند. دکتر سحر بهمنی، مدیرعامل شرکت زیست تخمیر یکی از پیشگامان بنام در زمینه مکمل‌های پروبیوتیک است و می‌خواهد در این مقاله شما را با خواص انواع مکمل‌های پروبیوتیک آشنا کند. فراموش نکنید که مصرف این داروها تنها با تجویز پزشک مجاز است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول ژری لاکت صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

کپسول ژری لاکت چیست

ژری لاکت یک ترکیب پروبیوتیک و پری بیوتیک (سین بیوتیک) به صورت کپسول خوراکی بوده که سویه ­های به کار رفته در آن از مفیدترین و شناخته شده ترین پروبیوتیک­ها برای سالمندان هستند.

ترکیبات کپسول ژری لاکت

ژری ­لاکت حاوی مقادیر بالایی از 7 سویه باکتری سودمند (لاکتوباسیل، بیفیدوباکترها و استرپتوکوکوس) به همراه پری­ بیوتیک فروکتوالیگوساکارید (کمک کننده به رشد و فعالیت پروبیوتیک ها) می باشد.

موارد مصرف کپسول ژری لاکت

برطرف کردن علائم گاستروآنتریت و بازگرداندن تعادل فلور طبیعی دستگاه گوارش یبوست های مزمن در سالمندان بیماری­ های قلبی- عروقی از جمله کلسترول و فشار خون بالا کمک به کنترل کبد چرب سوء تغذیه از جمله کمبود ویتامین­ها و املاح ضروری (آهن، کلسیم، منیزیم و …) و پوکی استخوان در بیماری­های متابولیک از جمله دیابت با کاهش مقاومت به انسولین بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ” از جمله نفخ، دردهای شکمی و یبوست” کاهش علائم بیماری های التهابی روده (کولیت و کرون)

مقدار مصرف کپسول ژری لاکت

روزانه 1 تا 2 کپسول توصیه می شود. بهترین زمان مصرف این فرآورده بعد از غذا می باشد.

عوارض کپسول ژری لاکت

همه پروبیوتیک ها به طور طبیعی در بدن وجود دارند و همگی به عنوان عوامل *GRAS یعنی ایمن، توسط سازمان غذا و داروی آمریکا FDA ثبت شده و تاکنون عارضه جانبی خاص و مورد سمیت برای پروبیوتیک ها گزارش نشده است. مصرف پروبیوتیک ها در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد نفخ گردد که با ادامه مصرف برطرف می گردد. در صورت ادامه این عارضه و یا بروز عوارضی مانند راش پوستی، خارش و سرفه حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

احتیاط در مصرف کپسول ژری لاکت

هیچ مورد منع مصرفی برای این فرآورده وجود ندارد. در مواردی مانند نقص سیستم ایمنی، قبل از جراحی های شکم، سندروم روده کوتاه و ریسک ایسکمی مزانتر تجویز پروبیوتیک ها باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد.

تداخل دارویی با کپسول ژری لاکت

آنتی بیوتیک ها: به دلیل اینکه مصرف همزمان با آنتی بیوتیک ها می تواند تا حدی باعث کاهش اثر پروبیوتیک ها گردد، بهتر است در حدود 2 الی 4 ساعت بین مصرف خوراکی آنتی بیوتیک و پروبیوتیک فاصله زمانی رعایت گردد.

شرایط نگهداری کپسول ژری لاکت

با توجه به نتایج تست های پایداری، محصولات پروبیوتیکی زیست تخمیر را می توان به مدت 2 الی 3 هفته در دمای اتاق نگهداری نمود اما بهترین شرایط نگهداری این فرآورده داخل یخچال و در دمای 8-2 درجه می باشد.

مشخصات کپسول ژری لاکت

کپسول ژری لاکت زیست تخمیر یک ترکیب پروبیوتیک و پری بیوتیک (سین بیوتیک) به صورت کپسول خوراکی است که سویه ¬های به کار رفته در آن از مفیدترین و شناخته شده ترین پروبیوتیک¬ها برای سالمندان هستند. ژری ¬لاکت حاوی مقادیر بالایی از 7 سویه باکتری سودمند (لاکتوباسیل، بیفیدوباکترها و استرپتوکوکوس) به همراه پری¬ بیوتیک فروکتوالیگوساکارید (کمک کننده به رشد و فعالیت پروبیوتیک ها) است که موجب رفع مشکلات گوارشی و تقویت سیستم ایمنی در سالمندان می شود.

پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها باکتری‌ها و مخمرهایی هستند که برای سلامتی بدن به ویژه برای سیستم گوارش مفیدند. پروبیوتیک‌ها در بدن ما به طور طبیعی یافت می‌شوند. برخی غذاها و مکمل‌ها هم دارای مواد پروبیوتیک هستند. پزشکان پروبیوتیک‌ها را برای رفع مشکلات گوارشی توصیه می‌کنند. این مواد موجب تقویت سیستم ایمنی افراد نیز می شوند.

عارضه جانبی کپسول ژری لاکت

تاکنون هیچ عارضه جانبی خاص و مورد سمی برای پروبیوتیک‌ها گزارش نشده است.همه پروبیوتیک‌ها به طور طبیعی در بدن وجود دارند و هیچ منع مصرفی برای این فرآورده وجود ندارد. اگرچه توصیه می‌شود این محصولات در دوران بارداری، شیردهی و بیماران با ضعف سیستم ایمنی حتما با مشورت پزشک مصرف شوند. مصرف همزمان این فرآورده‌ها با هیچ دارویی تداخل ندارد.حتی همزمان با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای افزایش اثر ضدمیکروبی و جلوگیری از عوارض ناشی از آنها توصیه می‌شود. همچنین برای رسیدن به حداکثر اثر درمانی بهتر است این مکمل‌ها در یخچال و در دمای 2تا8 درجه نگهداری شوند. این فرآورده‌ها در دمای اتاق تا 3،2 روز قابل نگهداری هستند.

پروبیوتیک‌ها و پیشگیری از بیماری‌ها

پروبیوتیک‌ها در پیشگیری و درمان بیماری‌ها تاثیرات بسیاری دارند؛ از جمله بهبود انواع اسهال (ویروسی، مسافرتی، ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک، مزمن) و یبوست و نفخ؛ کاهش علائم سندرم روده تحریک‌پذیر(IBS)؛ کاهش علائم بیماری‌های التهابی روده (کولیت و کرون)؛ کاهش میزان کلونیزاسیون هلیکوباکترپیلوری در معده و در نتیجه کاهش احتمال زخم‌های گوارشی؛ کمک به هضم و جذب مواد غذایی؛ بهبود بیماری‌های کبدی؛ کاهش جذب کلسترول؛ تولید ویتامین‌های گروه B و ویتامین K؛ تقویت سیستم ایمنی در برابر باکتری‌های بیماری‌زا؛ کاهش دوره نقاهت بیماری‌های عفونی؛ کاهش عفونت‌های دستگاه تناسلی؛ کاهش احتمال عفونت مجدد؛ بهبود علائم آلرژی‌های تنفسی و پوستی به خصوص در کودکان و پیشگیری و مهار بیماری‌های سرطانی.

اثرات باکتری‌های پروبیوتیک بر بدن

اثرات باکتری‌های پروبیوتیک بر بدن از اولین زمان مصرف و اولین دوز درمانی مشاهده می‌شود. مسلما برای رسیدن به حداکثر اثرگذاری باید در روده به یک تعداد مشخص و مناسبی برسند. بنابراین ممکن است از این بابت چند روز طول بکشد. درکل سرعت اثرگذاری این محصولات با توجه به هدفی که برای آن مصرف می شوند، می‌تواند متفاوت باشد؛ بعضی از اثرات پروبیوتیک‌ها قائم به مصرف خود سلول است. یعنی خود سلول پروبیوتیک بدون نیاز به واسطه شروع به اثرگذاری در بدن می‌کند. برای مثال در موارد پیشگیری از اسهال، نفخ و کولیت اطفال این اثر خیلی سریع مشاهده می‌شود، چون خود سلول پروبیوتیک موادی را داخل بدن ترشح می‌کند و سریع بر دیواره روده اثر می‌گذارد اما برخی موارد مثل تقویت سیستم ایمنی بدن یا مشکلات روده‌ای مزمن نیاز به زمان بیشتری دارند تا با کمک پروبیوتیک‌ها برطرف شوند. در این موارد سلول پروبیوتیک یکسری واسطه‌هایی را داخل بدن ایجاد می‌کند و از طریق آنها اثر می‌گذارد. سلول‌های پروبیوتیک فلورگذرا هستند یعنی بعد از ورود به بدن و تاثیرگذاری، به مرور زمان توسط مدفوع خارج می‌شوند. حال اگر فرد بخواهد در تمام طول حیاتش از اثرات مفید این باکتری‌ها استفاده کند بالطبع باید یک دوز نگهدارنده را همیشه مصرف کند. اگرچه مشکل بالینی که فرد به آن منظور پروبیوتیک‌ها را مصرف کرده است پس از یک مدت زمان مشخص درمان می‌شود.

همه چیز درباره پروبیوتیک‌ ها

پروبیوتیک‌ها جز داروهای گروه GRAS (Generally Regarded as Safe) به شمار می‌روند یعنی مشکلی با مصرف کردن یا حتی زیاد مصرف کردن آنها ایجاد نمی‌شود. خیلی‌ها سؤال می‌کنند آیا می‌توانیم مثلا به جای 2 کپسول 3 عدد از آن را استفاده کنیم؟ پاسخ مثبت است زیرا مشکلی در بدن ایجاد نمی‌کنند و اضافه باکتری‌ها از طریق مدفوع دفع می‌شوند. فقط ممکن است در برخی‌ها مدفوع‌شان به میزان کمی آبکی‌تر شود. خیلی از افراد نیز با مصرف زیاد، تغییری در مدفوع شان حس نمی‌کنند. حتی خانم‌های باردار، بیماران سرطانی، سالمندان و کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند نیز می‌توانند از این مکمل‌ها استفاده کنند. گرچه در افرادی که رژیم‌های دارویی خاص دارند توصیه می‌شود قبل از مصرف با پزشک یا داروسازشان مشورت کنند. اما در کل محدودیت خاصی برای مصرف آنها وجود ندارد و افراد در صورت آگاهی از نحوه مصرف آنها بدون نسخه پزشک می‌توانند محصولات را از داروخانه‌ها تهیه کنند. نکته مثبت دیگر در مورد این محصولات وجود همزمان پری بیوتیک FOS همراه با پروبیوتیک است. پری‌بیوتیک‌ها غذای مصرفی باکتری‌های پروبیوتیک هستند که به صورت فیبرهای غیرقابل هضم در روده مصرف‌کننده باقی می‌مانند و فقط این باکتری‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند که باعث سرعت بخشیدن به رشد و زنده ماندن پروبیوتیک‌ها در بدن میزبان می‌شوند. این محصولات را سین‌بیوتیک می‌نامند.درمورد مصرف پروبیوتیک‌ها یکسری قوانین و راهبردهای جهانی وجود دارد. برای مثال استفاده از محصولات پروبیوتیک مخصوص کوکان برای رفع نفخ و کولیت، اسهال و یبوست، امروزه جزو راهکارهای درمانی پزشکان در تمام دنیاست؛ به خصوص زمانی که امکان تجویز آنتی‌بیوتیک و داروهای دیگر برای نوزاد وجود ندارد. با این حال این باکتری باید از لحاظ عدم آلودگی و اثرگذاری و… برای نوزاد ایمن شده و تحت شرایطی خاص تولید شده باشد. اگر این شرایط تامین شود مطمئنا پروبیوتیک یکی از بهترین داروها برای نوزادان است. در واقع این باکتری‌ها فقط درغذا وجود ندارند بلکه روی در، پنجره، کمد، لباس و… نیز یافت می‌شوند و فلور محیط زندگی ما هستند. البته در محیط زندگی هم باکتری‌های بیماری‌زا وجود دارد هم غیر بیماری‌زا. به هرحال با اولین‌باری که نوزاد دستش را درون دهانش می‌کند و شیر مادرش را می‌خورد این باکتری داخل روده‌اش احیا می‌شود و روده‌ها از آن حالت استریل بدو تولد درمی‌آیند. حتی برخی شیرخشک‌های بسیار معروف و پرمصرف غنی شده با این باکتری‌ها هستند و علت گران‌تر بودن‌شان نیز همین موضوع است. چراکه این باکتری‌ها ایمنی بدن نوزاد را بالا می‌برند و بی‌خطر هستند.ما تنها تولیدکننده داخلی مکمل‌های پروبیوتیک در ایران هستیم و چند سال پشتوانه کار علمی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران داریم. متاسفانه برخی برندهای خارجی این محصولات که از برخی کشورها وارد می‌شوند، کیفیت مطلوبی ندارند و افراد اثرگذاری چندانی از آنها نمی‌بینند اما محصولاتی که ما تولید می‌کنیم تنوع، کیفیت، اثرگذاری و مقاومت‌شان خیلی بالاست و در آنها از باکتری‌های بومی بدن افراد ایرانی استفاده شده است چون فلور بدن افراد در نقاط مختلف دنیا با هم متفاوت است. به همین دلیل است که وقتی وارد منطقه جدیدی می‌شویم خیلی اوقات دچار تغییرات در اجابت مزاج، یبوست یا اسهال می‌شویم. بنابراین محصولات خارجی ممکن است میکروب‌های معمول دستگاه گوارش و فلور بومی ایرانی‌ها مطابقت نداشته باشند.مکمل پروبیوتیک مخصوص شما کدام است؟ این شرکت از شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و تقریبا تمام پرسنل تولید، تحصیلات دانشگاهی مرتبط دارند همچنین یک مشاور علمی داروساز در شرکت حضور دارد که به صورت تلفنی می‌تواند به سؤالات شهروندان پاسخ دهد و آنها را در مورد محصول مورنیازشان راهنمایی کند. این محصولات داخل داروخانه‌های سراسر کشور موجود هستند و بسیاری از پزشک‌های متخصص اطفال، گوارش، زنان، اورولوژی، داخلی، انکولوژی و… آنها را به بیماران‌شان تجویز می‌کنند. برای نوزادان زیر 2 سال فرآورده «پدی لاکت»، برای اطفال بین 2 تا 10 سال محصول «کیدی لاکت»، برای افراد بین 10 تا 50 سال و بالغین محصول «فامی لاکت»، برای افراد بالای 50 سال و سالمندان محصول «ژری لاکت»، برای خانم‌ها محصول «لاکتوفم» و برای افراد با نقص سیستم ایمنی یا مشکلات زمینه‌ای محصول «لاکتوکر» موجود است.محصول مولتی‌ویتامین مینرال پروبیوتیک نیز از این شرکت عرضه شده است.

بیشتر بخوانید : کپسول سفالکسین ♥ کپسول نسپرسو ♥ کپسول فلوکونازول ♥ کپسول ژینوفیلوسکپسول سلکوکسیب

قرص ضد استرس

قرص ضد استرس

قرص ضد استرس ,قرص ضد استرس برای امتحان رانندگی,قرص ضد استرس پروپرانولول,قرص ضد استرس برای سخنرانی,قرص ضد استرس برای امتحان,قرص ضد استرس گیاهی,قرص ضد استرس و تپش قلب,قرص ضد استرس برای کنفرانس,قرص ضد استرس برای کنکور,قرص ضد استرس برای رانندگی,قرص ضد استرس برای آزمون رانندگی

قرص ضد استرس

توضیحاتی در مورد قرص ضد استرس

قرص ضد استرس دارویی آرامبخش است که با کاهش فعالیت سمپاتیک مغز باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شود و مصرف خودسرانه آن عوارض جانبی به دنبال دارد.

انواع قرص ضد استرس

همه ما اضطراب و استرس را تجربه کرده‌ایم. اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم از ترس و دلواپسی است که منشا شناخته شده ندارد و در فرد احساس درماندگی و واکنش‌های فیزیولوژیکی مثل تپش قلب، عرق کردن و لرزش ایجاد می‌کند. گاهی این احساس اضطراب و استرس در برخورد با موقعیت‌های استرس زا ایجاد می‌شود و گاهی اختلال سیستم هورمونی بدن این احساس را در فرد به وجود آورده یا تشدید می‌کند. در مواردی که به خصوص اضطراب ناشی از اختلالات هورمونی باشد برای درمان آن از قرص ضد استرس و آرامبخش‌ها استفاده می‌شود. بنزودیازپین‌ها مانند کلرودیازپوکساید، دیازپام، اکسازپام و آلپرازولام از جمله داروهای ضد اضطراب هستند.

قرص ضد استرس و آرامبخش‌ ها

آرامبخش‌ها داروهایی هستند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی و کاهش فعالیت سمپاتیک مغز باعث ایجاد آرامش، تمدد اعصاب، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات، قضاوت مختل و واکنش‌های کند و مردد می‌شوند. این داروها در درمان اختلال‌های اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرند و مصرف دوز بالای این دسته از داروها می‌تواند به از دست رفتن هوشیاری و حتی مرگ بیانجامد.

موارد مصرف قرص ضد استرس

کاهش استرس و اضطراب درمان بی خوابی تسکین و کاهش گرفتگی و تنش عضلات کاهش علایم محرومیت از الکل و مواد مخدر درمان حملات وحشت زدگی درمان روان پریشی فراموشی پیش گستر قبل از اعمال جراحی

داروی ضد اضطراب و قرص ضد استرس

داروی ضد اضطراب (به انگلیسی: antianxiety) علاوه بر ایجاد احساس بر طرف شدن تنش عضلانی، احساس آرامش و آسودگی را نیز به همراه می‌آورند. این داروها در درمان اختلال‌های اضطرابی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، اکسازپام، آلپرازولام (زاناکس) (Xanax) فعالیت سمپاتیک مغز را به اندازه‌ای کاهش می‌دهند که پاسخ‌های اضطراب کاهش یابند یا باز داری می‌شوند. بنزودیازپینها مانند کلرودیازپوکساید، دیازپام، اکسازپام و آلپرازولام از جمله داروهای ضد اضطراب هستند. از داروهای دیگری مانند مپروبامات و پروپرانولول نیز گاهی استفاده می‌شود.

اضطراب و استرس چیست

اضطراب عبارت است از یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم هراس و دلواپسی با منشاء ناشناخته، که به فرد دست می‌دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت‌هایی که قبلاً استرس زا بوده‌اند یا طی آن‌ها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد می‌شود. همهٔ انسان‌ها در زندگی خود دچار اضطراب می‌شوند، ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکل‌ساز است. تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که اضطراب در خانم‌ها، طبقات کم‌درآمد و افراد میان‌سال و سال‌خورده بیشتر دیده می‌شود.

عوارض مصرف قرص ضد استرس

خواب آلودگی و خستگی صبح روز بعد از مصرف (در صورت بروز این علایم از رانندگی و کار کردن با ماشین آلات خودداری کنید) عدم هماهنگی عضلات، ضعف، سرگیجه، گیجی، آلرژی، تاری دید، توهم، بی حالی، تعریق، خشکی دهان، بثورات جلدی و سر درد اشکال در گفتار، حافظه و قضاوت حالت تهوع، استفراغ و سوزش سردل ایجاد فراموشی پیش گستر(خاطرات اخیر به یاد نمی‌مانند) خشونت طلبی و پرخاشگری، بی خوابی، تحریک پذیری، افسردگی و اختلال در حفظ تعادل.

عوامل استرس زا

یکی از مهم‌ترین عوامل اضطراب ژنتیک است و احتمال اضطراب در فرزندان افراد مضطرب بسیار بالا است. البته الگو قرار دادن رفتار پدر و مادر و یادگیری و تکرار کارهای آنان نقش مهمی در اضطراب فرزندان دارد (عامل اجتماعی)، ولی تحقیقات و بررسی‌های انجام‌شده بر روی حیوانات و دوقلوهایی که با هم یا جدا از هم زندگی می‌کنند و از والدین مضطرب به دنیا آمده‌اند، نشان می‌دهند که عوامل ژنتیکی نیز بسیار مؤثرند. با این وجود باور نمی‌رود که ژن به خصوصی در این مورد نقش داشته باشد، بلکه ترکیب بعضی از ژن‌ها چنین پیامدی را به دنبال دارد. طبق آخرین تحقیقات به نظر می‌رسد که عوامل ژنتیکی در بعضی انواع اضطراب مانند اختلال هراس و ترس از مکان‌های باز نقش زیادی دارد.در افراد مضطرب، میزان بعضی از هورمون‌های موجود در خون غیرعادی است. بنابراین هر آن‌چه که باعث اختلال در سیستم هورمونی شود، برای بدن خطر محسوب می‌شود. بارداری، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، پایین بودن قند خون، وجود غده‌ای در غدد فوق کلیوی که هورموناپی نفرین تولید می‌کند و بی‌نظمی ضربان‌های قلب از این عوامل هستند.عوامل اجتماعی و ارتباطی بسیاری باعث به‌وجود آمدن اضطراب در افراد می‌شود، مانند مشکلات خانوادگی، احساس جدایی و طردشدگی،… از عوامل محیطی می‌توان تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره را، همچون زلزله، بیماری، مرگ یکی از نزدیکان،… نام برد. به طور کلی عوامل ایجاد استرس به سه بخش تقسیم می شوند، نوع اول عوامل زیست شناختی و جسمانی هستند، در این نوع افراد مضطرب میزان برخی از هورمون های موجود در خون آنها غیر عادی می باشد. بنابراین هر اتفاقی که باعث اختلال در سیستم هورمونی شود به عنوان یک خطر برای بدن محسوب می شود. نوع دیگر اضطراب تاثیر عوامل محیطی و اجتماعی است. عواملی مانند احساس جدایی، مشکلات فردی، طرد شدگی و … و همچنین عواملی مانند بیماری، مرگ یکی از نزدیکان، زلزله و… از عوامل محیطی هستند که می توانند باعث اضطراب در فرد شود. یکی از مهم ترین عوامل اضطراب ژنتیکی و ارثی است. که امکان دارد با رفتار خانواده نیز این اضطراب و استرس به فرزندان انتقال یابد.

قرص ضد استرس دیازپام

دیازپام دارویی مسکن و خواب آور است که در رده درمانی بنزودیازپین ها قرار می‌گیرد. از اشکال دارویی آن می‌توان به قرص ،آمپول و شیاف اشاره کرد.این دارو جزوبنزودیازپینهای طولانی اثر است و متابولیتهای کبدی آن نیز فعال هستند. از دیازپام برای درمان انقباض عضلانی و تشنج (تب و تشنج در کودکان یا حمله صرع) نیز استفاده می‌شود. دیازپام برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب، و اختلالات هراس تجویز می‌شود. این دارو همچنین به‌عنوان ضد تشنج و شل‌کننده ماهیچه اسکلتی استفاده می‌شود.مانند سایر بنزودیازپین‌ها آگونیست گیرنده‌های بنزودیازپینی بوده که با اثر بر روی گیرنده‌های گابا و در نهایت ورود یون کلر به نورونها اثرات خود را اعمال می‌کند.دیازپام بسته به شرایط متفاوت و در افراد متفاوت با مقادیر متفاوتی تجویز می‌شود. از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. شکل‌های مایع دیازپام را می‌توان با غذاهای مایع یا نیمه جامد مثل پوره مخلوط کرده نگذارید دیازپام مایع یخ بزند. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که آن را به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دارو رسیده‌است، نوبت فراموش شده را رها کرده به برنامه دارویی منظمتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید. نام تجاری معروف دیازپام والیوم است.در صورت بروز هریک از علایم نادر ولی جدی زیر، مصرف دیازپام را قطع کرده، با پزشکتان تماس بگیرید: افت قوای ذهنی؛ خواب‌آلودگی شدید؛ تکلم نامفهوم؛ ضربان قلب کند؛ تنگی‌نفس؛ عدم تعادل؛ بثورات جلدی؛ گلودرد؛ تب؛ لرز؛ کبودی یا خونریزی غیرعادی؛ زخم‌های دهانی؛ زردی پوست یا چشمان؛ از دست رفتن حافظه؛ بی‌خوابی؛ اضطراب؛ یا تحریک‌پذیری. دیازپام می‌تواند اعتیادآور باشد، و علایم ترک دارو ممکن است در صورت قطع ناگهانی آن روی دهد؛

عوارض قرص ضد استرس دیازپام

عوارض جانبی: افت قوای ذهنی، خواب‌آلودگی شدید، تکلم نامفهوم، ضربان قلب کند، تنگی‌نفس، عدم تعادل، بثورات جلدی، گلودرد، تب، لرز، کبودی یا خونریزی غیرعادی، زخم‌های دهانی، زردی پوست یا چشمان، از دست رفتن حافظه، بی‌خوابی، اضطراب یا تحریک‌پذیری. در صورت بروز هریک از علایم مصرف دیازپام را قطع کرده، با پزشکتان تماس بگیرید. دیازپام می‌تواند اعتیادآور نیز باشد. علایم ترک دارو: گیجی، افت قوای ذهنی، دردهای شکمی، افزایش تعریق، تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا و احساس سوزن‌سوزن شدن یا گزگز. اگر می‌خواهید مصرف دیازپام را قطع کنید با پزشکتان تماس بگیرید تا شاید این کار تدریجی انجام گیرد. سرگیجه، خواب‌آلودگی، خشکی دهان، سردرد، تهوع، یبوست، اسهال، ضربان قلب سریع و شدید، یا لرزش نیز در صورتی که مشکل‌ساز شوند نیاز به گزارش دارند.

قرص ضد استرس کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) اولین دارو از خانواده معروف بنزودیازپین‌ها است که در سال ۱۹۵۷ خواص درمانی آن کشف شد و درسال ۱۹۶۰ با نام تجاری لیبریوم وارد بازار شد. کلردیازپوکساید یکی از بنزودیازپین‌های‌های پرمصرف است که در درمان اضطراب و بیخوابی موثر است و به عنوان یک قرص ضد استرس به کار می‌رود. این دارو همچنین در درمان قطع مصرف الکل و اضطراب قبل از جراحی مصرف می‌شود. عوارض جانبی: خواب آلودگی طولانی مدت، سرگیجه، سردرد، تحریک‌پذیری، ضعف و خستگی، یبوست، خشکی دهان، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، خارش، کاهش فشارخون، تاری دید و وزوز گوش از عوارض جانبی این دارو است (بسیاری از عوارض این دارو مثل بی تفاوتی شدید نسبت به تغییرات محیط بعدا مشخص می‌شود). مصرف این قرص در زمان بارداری نیز عوارض جانبی متعددی دارد.

قرص ضد استرس پروپرانولول

پروپرانولول (Propranolol) (بانام‌های تجاری ایندرال و پرانول)٬ نخستین بتابلاکری است که در دهه ۱۹۶۰ توسط جیمز دبلیو بلک دانشمند اسکاتلندی کشف شد. او برای ساخت پروپرانول در سال ۱۹۸۸ جایزه نوبل پزشکی را گرفت. برخی از این دارو به عنوان قرص ضد استرس استفاده می‌کنند اما این دارو عمدتا برای درمان فشارخون و نامنظمی تپش قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد. پروپرانول برای بیماری‌های گوناگون دیگری چون تسکین درد قلبی، پیشگیری از سردردهای میگرنی، درمان بی‌نظمی تپش و گلوکوم تجویز می‌شود و در برخی مواقع در تعدادی از اختلالات فیزیکی مانند لرزش اساسی و نیز روحی مانند فوبیای اجتماعی، اختلال اضطراب منتشر و اختلال هراس و به‌ویژه اختلال استرس پس از سانحه نیز کاربرد دارد. اگر بیماری‌ قند دارید، پروپرانولول‌ ممکن‌ است‌ قند خون‌ شما را افزایش‌ دهد و نیز ممکن‌ است‌ علایم‌ افت‌ قند خون‌ را مخفی‌ کند و باید با احتیاط در بیماران تحت درمان دیابت استفاده شود . اگر دچار حساسیت‌ باشید با مصرف‌ پروپرانولول‌ واکنش‌های‌ حساسیتی‌تان‌ ممکن‌ است‌ تشدید شود. همچنین پروپرانولول با داروهای بلوک کننده کانال کلسیم و دیگوکسین و تیوریدازین تداخل دارویی دارد و در صورت مصرف این داروها حتما باید پزشکتان را در جریان بگذارید. همچنین قبل از قطع مصرف دارو، باید با پزشک مشورت شود. تنظیم دوز دارو حتما توسط پزشک وبا توجه به عوامل متعددی صورت می‌گیرد و از مصرف خودسرانه این دارو به عنوان قرص ضد استرس یا به هر دلیل دیگر بپرهیزید.

عوارض قرص ضد استرس پروپرانولول

پروپرانولول ممکن است عوارض جانبی مانند سرگیجه یا سبکی سر، افسردگی و توهم (شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارد)، ناراحتی معده، کاهش توانایی جنسی، جوش، خستگی بیش از حد، استفراغ، مشکلات خواب و بیخوابی، اسهال یا یبوست ایجاد کند. اگر هر یک از این علائم شدید و یا پایدار هستند پزشکتان را در جریان قرار دهید. همچنین اگر علایمی مانند اشکال در تنفس، تنگی نفس (خس خس سینه)، گلو درد، خونریزی غیر عادی، تورم پا و یا دست، افزایش وزن غیر معمول (۱٫۵ کیلو در ۴۸-۲۴ ساعت)، درد قفسه سینه، ضربان قلب کند و یا نامنظم داشتید با دکتر خود فورا تماس بگیرید.

قرص ضد استرس بوسپیرون

“بوسپیرون” که با نام تجاری “BuSpar” شناخته شده است، داروی ضد اضطراب جدیدتری است که به عنوان یک آرام‌بخش ضعیف عمل می‌کند. بوسپیرون همانند داروهای SSRI، با افزایش سروتونین و کاهش دوپامین در مغز، اضطراب را کاهش می‌دهد. بوسپیرون در مقایسه با داروهای ضد اضطراب سنتی مانند “زاناکس”، عملکرد کندتری دارد. همچنین مزایای متعددی نسبت به داروهای ضد اضطراب قدیمی‌تر دارد، از جمله اینکه به عنوان یک داروی آرام بخش نیست، حافظه و هماهنگی را مختل نمی‌کند، چندان اعتیاد آور نیست و عوارض پس از ترک آن، حداقل است. اگر نسبت به بوسپیرون آلرژی (حساسیت) دارید، بهتر است از داروی بوسپار استفاده نکنید. مجدداً یادآوری می‌گردد که اگر در چهارده روز گذشته از داروهای مهار کننده MAO استفاده کرده‌اید، بوسپیرون را مصرف نکنید؛ زیرا ممکن است تداخلات دارویی خطرناکی رخ دهد. برای اطمینان از اینکه داروی بوسپیرون برای شما خطراتی را در پی نخواهد داشت، در صورتی که هر یک از وضعیت های زیر را دارید، به پزشک خود اطلاع دهید: بیماری کلیوی؛ بیماری کبدی؛ انتظار نمی‌رود که قرص بوسپیرون به جنین آسیب بزند. در دوره‌ی درمان و مصرف این دارو، اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید، به دکتر خود اطلاع دهید. هنوز مشخص نشده است که آیا این دارو در شیر مادر نفوذ پیدا کرده و باعث آسیب به نوزاد می‌شود یا خیر. اگر در دوران شیردهی قرار دارید، به پزشک اطلاع دهید. استفاده از داروی بوسپیرون برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است.

بیشتر بخوانید : قرص دمیترون ♥ قرص خوشبو کننده دهان ♥ قرص ضد نفخ ♥ قرص ضد حساسیت قرص ضد اشتها